Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Διαδραστική Δημιουργική γραφή

Σου αρέσει να γράφεις; 
Μάθε πως θα οργανώσεις τις σκέψεις σου. 
Ασκήσεις και κανόνες κλειδιά που θα διευκολύνουν τη γραφή σου. 
Εντελέχεια, η επιτυχία του κειμένου. 
Άνοιξε πόρτες στις σκέψεις σου.


Οργάνωσε στο χαρτί αυτά που έχεις στο μυαλό σου.
Συνεχίζουμε κι εφέτος τις συναντήσεις δημιουργικής γραφής σε ένα κλίμα φιλικό και συντροφικό, θα εκφράζονται μέσα από ασκήσεις, απόψεις, ιδέες, γνώσεις, εμπειρίες, αφηγήσεις και γεγονότα, όπου θα αξιοποιούνται με δραματική δυναμική του πεζού του τηλεοπτικού, του θεατρικού λόγου.

Η συγγραφή εκτός από ταλέντο είναι τέχνη που προϋποθέτει τους δικούς της κανόνες που αναδεικνύουν την ορθή εκμετάλλευση του Ταλέντου, την απελευθέρωση της Φαντασίας, βελτιώνοντας τις ικανότητες ύφους, έκφρασης, απόδοσης στη βασική δομή ενός κειμένου.

Μέσα από τις ασκήσεις που θα δίνονται ταυτόχρονα με τις θεωρητικές επεξηγήσεις κάθε συνεδρίας, θα δημιουργηθεί η πρώτη ύλη για τη συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου: Πρόζα, θεατρικό, σενάριο.

Στις συναντήσεις μας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι αγαπούν τη λογοτεχνία το διάβασμα κι έχουν όρεξη να δημιουργήσουν και οι ίδιοι τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα λάβουμε συμμετοχή σε λογοτεχνικές εκδηλώσεις με αναγνώσεις των κείμενων σας.

Ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας στο τέλος της περιόδου, θα εκδοθεί συλλογικό βιβλίο με τα κείμενα των συμμετεχόντων και σε εκδήλωση που θα οριστεί, θα παρουσιαστούν τα έργα των δημιουργών και θα τους δοθεί δίπλωμα συμμετοχής παρακολούθησης του σεμιναρίου, όπου θα τελεί υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης.

Έναστρον 
Σόλωνος 101
κάθε Παρασκευή στις 6:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου