Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


Για δωδέκατο χρόνο συνεχίζονται οι συναντήσεις δημιουργικής γραφής. Άλλη μια όμορφη και χαρούμενη συντροφιά με ανθρώπους γεμάτους ευαισθησία και πνεύμα.
Με το αίσθημα φιλίας, με θετική ενέργεια, ανοιχτόμυαλοι και ειλικρινείς συνομιλούμε, διαβάζουμε, γράφουμε, ανταλλάσουμε ιδέες και απόψεις βγαλμένες από τα βάθη της ψυχής μας.
Διαβάζουμε μικρά κείμενα κλασικών συγγραφέων
Αναλύουμε χαρακτήρες και δημιουργούμε ομαδικά με το νου και τις πέντε αισθήσεις, ιστορίες με αληθινό ενδιαφέρον, ο καθένας με το ξεχωριστό προσωπικό του ύφος, μέσα από τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τη φαντασία του, ώστε να πείθουν και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.
Με ασκήσεις που διεγείρουν την έμπνευση και με απλούς κανόνες δημιουργικής γραφής θ’ αρχίσει η παρέα μας να γράφει, στην αρχή μικρά πεζά κείμενα με άριστη δομή: αρχή - μέση - τέλος και στην πορεία μια βουτιά στα βαθιά για την ανεπανάληπτη περιπέτεια του λογοτεχνικού κειμένου: με Διήγημα, Νουβέλα, Μυθιστόρημα, Παραμύθι, θέατρο, Σενάριο, ανάλογα με πιο είδος γραφής αφορά τον καθένα να ασχοληθεί μαζί του.
Στη συντροφιά συμμετέχουν όλες/οι όσοι αγαπούν το διάβασμα και το γράψιμο. Τα πλέον απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται τα μέλη της ομάδας δεν είναι η προϋπηρεσία σε ανάλογο σεμινάριο, παρά μόνο χαρά, όρεξη και αφοσίωση για δημιουργία.
Κι όταν ο χρόνος ωριμάσει τη συντροφιά μας… θα συνεχίσουμε με εκδηλώσεις και αναγνώσεις, με δημιουργικές βόλτες σε θεατρικές παραστάσεις και αρχαιολογικούς χώρους όπου κι εκεί θα γίνονται υπαίθριες αναγνώσεις μικρών κειμένων.
Στο τέλος του κύκλου των συναντήσεων τα μέλη θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης και θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση δείγματα της γραφής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου