Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥ ΣΩΜΑ 
απόσπασμα από το βιβλίο


Όμως η καρτερία είναι ένα σπουδαίο προσόν για τον άνθρωπο. Όσοι κατέχουν την υπομονή έρχεται η στιγμή που η χάρις που επιθυμούν να τους δοθεί۠ από μόνη της φτάνει κοντά τους. Λες κι ένα μαγικό χέρι γνωρίζει τη στιγμή που πρέπει να γίνουν όλα και τα προσφέρει απλόχερα.
Δυο νήματα μαριονέτας στα χέρια μιας αδιόρατης δύναμης που τα κινεί, σύμφωνα με τις επιθυμίες της. Μιας δύναμης που ασυνείδητα συνωμοτεί με το πεπρωμένο -μάς ανακαλύπτει۠ λες και μας την έχει στημένη να το εξιχνιάσουμε.
Ποια βήματα να ακολουθήσει κάποιος μέσα στο άγνωστο πεπρωμένο του για να χαρίσει ή να αποκαταστήσει η ζωή τις ανθρώπινες επιθυμίες του; Ασταθή όλα μέσα στην ερωτική κατάσταση, χάνεται η οντότητα της προσωπικότητας, γιατί πάντα μέσα του υφίστανται οι πιο ακραίες απαιτήσεις και αλλαγές. Κι εκεί που δείχνουν όλα ότι βρίσκονται σε ισορροπία, μια απότομη, απρόσμενη και συχνά ανεξέλεγκτη στάση της ποθητής μα πάντα υποτιθέμενης αρμονίας, που θαρρούμε, ότι μέσω αυτής θα κρατήσει περισσότερο το ταξίδι του, η απώλεια θέτει σε αμφισβήτηση όλη την υπαρξιακή οργάνωση. Μόνο μέσα στην εμπειρία του καταφέρνουμε να ζήσουμε, -γιατί επιβάλλει στις ανάγκες μας- τις δυο ακραίες συγκλονιστικές και βίαιες εσωτερικές καταστάσεις του, αυτές του πόθου και του φόβου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου