Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ





Διαδραστική δραματοποίηση

Συνεχίζουμε κι εφέτος τις συναντήσεις δημιουργικής γραφής με τη χρήση ενός Διαδραστικού λογοτεχνικού λόγου. Οι συμμετέχοντες σε ένα κλίμα φιλικό και συντροφικό, θα εκφράζουν μέσα από ασκήσεις τις απόψεις, ιδέες, γνώσεις, εμπειρίες τους και θα αφηγούνται γεγονότα και ιστορίες, όπου ο λόγος τους θα αξιοποιείται με δραματική δυναμική του πεζού του τηλεοπτικού, του θεατρικού λόγου.
Βασικοί κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές μέσα από ασκήσεις και όχι μόνο θεωρεία θα επιτρέπουν μια αποτελεσματική λογοτεχνική διάρθρωση στα γραπτά.


Η συγγραφή εκτός από ταλέντο είναι τέχνη που προϋποθέτει τους δικούς της κανόνες που αναδεικνύουν την ορθή εκμετάλλευση του Ταλέντου, την απελευθέρωση της Φαντασίας, βελτιώνοντας τις ικανότητες ύφους, έκφρασης, απόδοσης στη βασική δομή ενός κειμένου


Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με αντικείμενο το μυθιστόρημα, το τηλεοπτικό σενάριο, θεατρικό έργο, και παραμύθι.


Στις συναντήσεις μας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι/ες όσοι αγαπούν τη λογοτεχνία το διάβασμα κι έχουν όρεξη να δημιουργήσουν λογοτεχνικά έργα με τις γνώσεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. 


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα παρακολουθήσουμε θεατρικές παραστάσεις και θα λάβουμε συμμετοχή σε λογοτεχνικές εκδηλώσεις με αναγνώσεις των κείμενων σας..



Το συλλογικό βιβλίο της ομάδας Δημιουργικής Γραφής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου