Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Εντεκάδα συλλογικό βιβλίο


Ιανός Μουντιάλ – Ιούνιος 2010 



Με την ευκαιρία του Μουντιάλ, δημιουργήθηκε ένα βιβλίο με τίτλο «Εντεκάδα» από έντεκα άξιους συγγραφείς που παίζουν το δικό τους ποδόσφαιρό στο δικό τους τερέν του λόγου. 


Η σχέση λογοτεχνίας και ποδοσφαίρου για πολλά χρόνια πριν βρίσκονταν στα δύο άκρα αντίθετα. Για πολλούς συγγραφείς ήταν εστέτ. Ένα λαϊκό άθλημα που απείχε από την πνευματικότητα. 


Αυτό στις μέρες μας έχει αλλάξει και το αποδεικνύουν οι δυο προπονητές της Εντεκάδας, τον διευθυντή των εκδόσεων Παρουσία κο Βασίλη Χατζηιακώβου και τον κο Ηλία Μπαρτζουλιάνο με τον ομώνυμο εκδοτικό οίκο, που με αγάπη συγκέντρωσαν τους συγγραφείς και δούλεψαν επίπονα μέχρι να εκδοθεί το βιβλίο με τίτλο Εντεκάδα, που σήμερα παρουσιάζουμε το δικό μου διήγημα: Το μπαστούνι του Γκόμεζ ντα Σίλβα Μινέιρο. 


Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα που μου εμπιστεύθηκαν μια θέση στην ομάδα και βέβαια τους εύχομαι ολόθερμα να συνεχίσουν αυτές τις ομαδικές εκδόσεις, είναι πολύ σπουδαίες για δύο σοβαρούς λόγους. 


Παρουσιάζουν ταυτόχρονα τη δυναμική της γραφής πολλών μαζί συγγραφέων, αλλά κι έναν ακόμη που παρουσιάζονται στους φιλαναγνώστες διηγήματα που τυχαίνει στις μέρες μας να υποσκελίζονται από το μυθιστόρημα. 

Το βιβλίο είναι φιλοτεχνημένο από τον αρχιτέκτονα, ζωγράφο Δήμο Φλέσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου